Om företaget

Välkommen hit!

Staffan , Anders & Mattias

Staffan, Anders & Mattias.

Lars Bergholm, Joel Falk, Fredrik Schill & Mattias Carlsson

Ägarkonstellationen 2023: Fredrik Schill, Joel Falk, Mattias Carlsson & Lars Bergholm.

Fri-Bo i Sollebrunn AB, eller kort och gott Fri-Bo, grundades ursprungligen anno 1981 och alla de erfarenhetsåren ger en stabil grund och borgar således för ett tryggt köp, för dig som konsument.

Vi är ett stabilt familjeföretag och hos oss är man lika väl sedd både före som efter köp och mottages av kunnig och trevlig personal som kan sin sak.

Företaget växer och utvecklas i en sund takt och idag har Fri-bos yta växt till hela 22000 m² för en väl fungerande verksamhet där förmågan om att kunna möta kundernas behov och önskemål på bästa sätt alltid är i fokus och har högsta prioritet.

Vi är återförsäljare av märkena: AdriaKnaus, Tabbert, T@b och Weinsberg, vad det gäller husvagnar.

Våra husbilsmärken är: Knaus och Weinsberg.

Vi säljer även släpkärror av märket SM-Släpet.

Vi hyser rymliga visningshallar och har ett brett sortiment vad det gäller att rusta sig för ett campingliv i både nytt och begagnat.

Parkering är inget problem på vår generösa tomt.

Känn dig alltid VÄLKOMMEN och VÄL MÖTT, på Fri-Bo i Sollebrunn!

Historik

1981 grundades Fri-bo el. rättare sagt Fritidsboende i Sollebrunn AB, av en driftig herre vid namn Lars Magnusson. Han anställde Staffan Hamlet vars ansvar blev att ta hand om försäljningen. Här började också Staffans lillebror Anders Carlsson  sin bana inom branschen som 16-årig sommarjobbare. På den tiden såldes på Fri-bo endast villavagnar samt husbilar.

Årsskiftet 1983-84 sålde Lars företaget till Staffan och 1985 gick satsningen in på Husvagnar. I samband med detta bytte Fri-bo även lokaler och från att ha varit inhysta i lokaler i Torp i Sollebrunn, gick flytten till "Sollebrunn City" där man hyrde in sig på Trollhättevägen 74 i direkt anslutning till RV 42.  Märkena var till en början: Abby, Bjölseth samt RC och på sist nämnda var Staffan även delägare i importen. På dessa märken var man främst i Sverige, som 1:a på RC och Abby samt 2:a på Bjölseth. 1991 kom så Adria in under Fri-bo vingar och även här blev man 1:a i Sverige.

Året 1995 var det åter dags för en milstolpe i Fri-bos historia! Anders som efter flertalet år som extraarbetare och som säljare på fritid och helger, började då som heltidsanställd hos brorsan. Strax därpå knöts en ny kontakt då Olle Bergholm och hans Försäljnings AB, bad Fri-bo om att bli återförsäljare för hans import och sommaren 1996  körde försäljningen av Knaus igång med rivstart och modellåret 1997 som stod för dörren. Fri-Bo plockade även här hem 1:a platsen i Sverige och parkerade här med flertalet år att komma.

1997 Efter år av högvarv med husvagnsförsäljning kände Staffan att det var dags för något annat och Anders köpte då Fri-bo av honom. Trots att ett nytt blad stod att skriva för Staffan, så fick det ändå en markant touch av det han sysslat med innan, nämnas kan: Skötsel och drift av Tånga Heds camping, Tabbertimport i gemensamt bolag med Olle Bergholm och under de senaste 11 åren: Ägare och drivande av Lygnareds Camping.

Anders drev vidare firman i dess dåvarande lokaler och lät strax efter även verkstaden få gå under hans egen regim. Företaget expanderade och vi blev fler, då mer personal anställdes både i försäljning och verkstad. Slutligen blev vi alldeles för trångbodda och 2004 var det dags för ett rejält lyft. Tomt köptes in och byggnation av våra nuvarande lokaler satte fart och 2005 gick flyttlasset och försäljningen slog upp sina portar på vår nuvarande adress Torpvägen 3 i Sollebrunn, blott ett stenkast från där Fri-bo började sin historia.

Anders lät dock verkstaden ligga kvar i de gamla lokalerna, men årsskiftet 2010-2011 flyttade han så även upp verkstaden till egna, nybyggda mer ändamålsenliga lokaler. Ett uppskattat och efterlängtat drag som genererade i ett mer lättarbetat avstånd mellan försäljning kontra verkstad.

Så har vi kommit till 2013 och återigen skrivs ett nytt blad i vår Historia. Fri-bo som haft en stadig utveckling framåt, är sedan några år tillbaka även återförsäljare av Husbilar. Märkena här är Carado, Knaus, Sun-Living och Weinsberg, medan Husvagnsmärkena är Adria, Carado, Eriba, Hymer, Knaus, Tabbert, T@b ochWeinsberg. En gedigen och tungt konkurrenskraftig märkes-park för marknaden vad det gäller husvagnar & husbilar.

Milstolpen här blir April månad, då en ny tidsenlig konstellation bildas vad det gäller försäljningen. Staffan för vars kontrakt på Lygnareds Camping löper ut efter säsongen och där kommunen valt att sälja, välkomnas tillbaka och Bergholms försäljnings AB som man genom åren haft en nära och hjärtlig relation till knyter här också an. Båda genom ett delägarskap. Fri-bo i Sollebrunn AB har danats och rör försäljningen och ägs gemensamt med lika stora delar av: Anders, Staffan & Bergholms försäljnings AB!
 

2020-Generationsskifte:  Staffan hänger nu av sig sin del av "ledartröjan" i form av sitt tredjedelsägande i Fri-bo och lämnar med det över sin del av rodret till brorsonen Mattias. Mattias har sedan sin start i företaget 2011, växt väl in i firman och vi välkomnar honom varmt i sin nya roll här på Fri-bo!

2022- På sluttampen av detta år skriver vi historia igen: Anders som efter 25 år vid Fri-bo styre och utvecklare om vad företaget är idag, väljer nu att sälja sin kvarvarande 1/3. Denna 1/3 förvärvas av Joel Falk och Fredrik Schill som går in som ägare i hans ställe och det blir något av ombytta roller då Anders nu går över i att vara anställd. Dock fortsatt i den väl invanda rocken om en fantastisk säljare och medarbetare och Joel och Fredrik går från goa anställda  till delägare med en redan väl inarbetad familjär vurm för Fri-bo och dess underbara kunder.


Företaget kommer att drivas vidare i samma goda anda som tidigare och man kommer alltid att vara;
Väl Mött, Väl Sedd & Varmt Välkommen till Oss här på Fri-Bo!