Husbil – Upplev friheten | Fri-Bo i Sollebrunn AB

Husbil – Upplev friheten

Att äga sin egen husbil är att äga sin egen frihet. Det är inte så konstigt att husbilar har vuxit i popularitet explosionsartat på senare år: Du är fri att bo var som helst. Oavsett om du vill komma nära naturen, bo bekvämt på campingen eller uppleva storstaden så är det bara att parkera och börja uppleva.

 

Tryggt & säkert att köpa husbil hos Fri-Bo

Hos oss handlar du tryggt och vi hjälper dig genom hela köpet. Klicka på en av länkarna nedan för att hitta en husbil som matchar din budget och dina önskemål.

 

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en husbil?

En ny husbil kostar från ungefär 700 000 kr, men du kan komma undan betydligt billigare än så genom att köpa en begagnad husbil. Det kan vara ett bra alternativ, särskilt om du först vill prova på att bli husbilsägare för att se om det passar dig. Begagnatmarknaden är stor då många byter upp sig och många vill prova på.

Körkort för husbil

Här ser du enkelt vilka körkortskrav för husbil som gäller idag. Kontrollera i din husbils registreringsbevis hur tungt släp den får dra. Följande körkortsbehörigheter för husbil i olika viktklasser med eller utan släp gäller för närvarande:

 

Husbil på max 3500 kg

Husbil tyngre än 3500 kg

Fordonskombination

Endast husbil  + släp på max 750 kg med totalvikt på max 3500 kg +  släp tyngre än 750 kg med totalvikt på max 4250 kg + släp tyngre än 750 kg med totalvikt på max 7000 kg Endast husbil + släp på max 750 kg +  släp tyngre än 750 kg

Körkortsbehörighet

B B* B96* BE* C, C1, B* C, C1, B* CE, C1E, BE*

Villkor

        *Gäller endast körkort utfärdade före 1 juli 1996 och som aldrig varit återkallade.   *Gäller endast körkort utfärdade före 1 juli 1996 och som aldrig varit återkallade.