Kontakta oss

Varsågod och kom in på en kopp kaffe

Varsågod och kom in på en kopp kaffe

Du kan nå försäljningen på telefon 0322-40170 eller .


Butiken kan du även nå per mail till .


Verkstadsbokning online:
Du bokar enkelt via vår online-bokning, klicka här!

Verkstaden når du annars enklast på telefon 0322-40577 eller på .


Du kan nå oss per post till:

Fri-Bo i Sollebrunn AB
Torpvägen 3
441 74 SOLLEBRUNN

Vår personal

Försäljning

Anders Carlsson

Anders Carlsson

0322-200342 eller

Roll i företaget: Delägare och säljare

Började i företaget: 1981

Lite om: Är gift med Petra Carlsson. Favoritsysselsättning på fritiden är jakt och hundar. Familjen har Hjortebackens Kennel, vilken idag består av två Gråhund och en Drever. Som jaktprovsdomare dömer han på drevprov både gällande småviltsdrivande hundar och älghundar. Detta omfattar även större arr. som Småhunds SM och Drever SM etc. Han campar med förtjusning, främst då vintercamping med familjen.( Han är den som är först på skidorna och sist av dem.) Vagnen just nu är en Knaus 750 UDF Scandinavian Selection. Anders lagar gärna mat och främst av det som jakten inbringat… så: Per Morberg... ”släng dej i väggen”. När Laget som gäller spelar, är Frölunda ”kostymen” på, från topp till tå och han missar högst ovilligt en endaste match.

Staffan Hamlet

Staffan Hamlet

0322-200343 eller

Roll i företaget: Delägare

Började i företaget: 1981/2013

Lite om: Staffan är gift med Carina Hamlet. Han jagar gärna på sin fritid och givet då i sällskap av nya jaktkamrat- och familjemedlemen, gråhunden; Nikita, som har kornet främst inställt på älg! Staffan har alltid varit en driftig herre och för att nämna något gällande detta som inte är jobbrelaterat; så var det han som startade den populära och växande Bjärkekampen, samt Slottloppet under sin tid som ordförande i Sollebrunns Allmänna Idrottsklubb/SAIK. Denna förtjänstfulla ideella insats, förärades uppskattat med en hedersfull plats bland "Gammel Saikarna". Resor och upplevelser med livskamraten Carina åtnjuts med glädje och gärna i glada vänners lag. Självfallet lever han som han lär och är "sommar-säsongare" med sin Knaus Südwind 590 FUS. Även Staffan liksom sin broder Anders, är en snidare i köket... så Morberg får slänga sig i väggen en gång till!

Petra Carlsson

Petra Carlsson

0322-200345 eller

Roll i företaget: Säljare och butiks-/marknadsföringsansvarig

Började i företaget: 1997

Lite om: På ledig tid är det familjen och hemmet som är prio 1. Petra är gift med Anders och gemensamt har de tre döttrar. Familjen har f.n tre hundar, en katt och Hedemora- och Brahma höns. Hon inreder och månar om såväl interiör som exteriör med passion och har alltid något kreativt projekt på gång, i det stora eller det lilla! Här målas, tecknas det gärna. Eller varför inte omdana gamla möbler med allt vad det innebär. Sömnad och trädgårdsarbete är också favoritsysslor (hon älskar rosor och kallar sig lite skämtsamt för Rosohollic), samt musik och sång ( hon tar bl.a. ton i Gospelkören; Nossan Gospel). Hon har även upptäckt fördelarna med yoga som motvikt mot dagens stress. När tillfälle bjuds så slukas det även en och en annan bok. Petra har en stark förkärlek till bevingade vänner så som; fåglar, bin och änglar. Från 2017 så hålls det med egna bigårdar i ett hjärtligt sammarbete med Carina. När man möter Herr & Fru Carlsson så kan tankarna gå till Selma & Lille Fridolf... men det är enbart helhjärtat och genuint kärleksgnabb.

Carina Hamlet

Carina Hamlet

0322-200641 eller

Roll i företaget: Rekond-/Butik

Började i företaget: 2013

Lite om: Carina njuter av friluftsliv i skog och natur. Hon tar med stor entusiasm vara på vad naturen har att ge och bjuder gärna på hemmagjort, både i mat samt bakningsväg och är inte sen att pröva nyheter. Att umgås med familjen och vänner är dock den viktigaste ingrediens, både till vardags och till fest och livet kryddas gärna med resor och upplevelser. På fritiden sjungs det i kör. Hon deltar med förtjusning på yogaklasserna och även resorna som görs med inriktning om detta. Tillsammans med svägerskan Petra så hålls det med bigårdar sedan våren 2017, så via dem kan du köpa närproducerade honung om du har lust här på Fri-bo.  Carina är den enda på bygget som fortfarande nyttjar telefonkatalog i dess pappersform... undrar hur det går den dagen den dras in helt!? Carina befinner sig på tjänstledighet t.v.

Mattias Carlsson

Mattias Carlsson

0322-200344 eller

Roll i företaget: Säljare

Började i företaget: 2011

Lite om: Mattias är brorson till Anders och Staffan, så man kan lugnt säga att säljandet liksom ligger i blodet hos denne unge man. Vår förhoppning är att han i framtiden som nästa generation kommer att ta vid och föra Fri-bo vidare i samma goda och familjära anda som vi alltid haft här hos Oss. Fritiden spenderas helst med flickvännen Sandra, släkt och goda vänner, då ett socialt liv är av stor vikt och betydelse. Från att aktivt ha tävlat i både motorcross och dataspel så har detta numera lagts på en ren hobbynivå istället. Mattias har utbildat sig till brandman med allt vad det innebär och får numera åka med när blåljusen blinkar och räddningstjänsten ger sig ut på tjänsteförrättning.

Fredrik Schill

Fredrik Schill

0322-200346 eller 

Roll i företaget: Säljare

Började i företaget: 2010+2016

Lite om: Fredrik är gift och har tre barn. Fredrik är en herre som bedriver en annorlunda form av "yoga", som han på sitt spjuveraktiga sätt, skämtsamt kallar det. För denna krävs attributen iform av en grill och en öl! (Fler herrar av personalen har annamat densamma!) Han är även uppviglare till att flera ur personalen ska ta sig an Göteborgsvarvet 2019, vilket han själv sprang våren 2018. Han huserar gärna på Grebbesta camping med sin Knaus 500 FSK Silver Selection och för att citera Fredrik direkt från hjärtat: " Får jag bara campa och grilla, så kräver inte livet så mycket mer!"

 
Karin Meyer Brodahl

Karin Meyer Brodahl

0322-200347 eller

Roll i företaget: Säljare

Började i företaget: 2016

Lite om: Här har vi en tjej som lever efter devisen: ”Överraska dej själv!”, d.v.s. våga prova! Tack vare detta levnadsmotto sökte Karin tjänst hos oss på Fri-bo som säljare. Det var även samma motto som fick henne till att lite otippat bli brandman, efter att ha hörsammat kallet att vara med och göra skillnad för medmänniskor. Livskvalitet för Karin innefattar självfallet familjen och hack i häl på den kommer umgänget med vännerna. Möten med andra människor är berikande. Att få ”bara vara” i sol och värme är synnerligen uppskattat, likväl som att insupa naturen under den återkommande löparrundan. Det estetiskt vackra för Karin är färgstarkt och har gärna inslag av intressanta mönster. Detta återser man i hennes egna keramiska alster som danas i den egna ateljén. Karin uppskattar god mat och allra bäst; säger hon och liksom myser, blir den om man blir bjuden..

 

Verkstad

Lars Ericsson

Lars Ericsson

Roll i företaget: Verkstadskoordinator

Började i företaget: 1998

Lite om: Är deltidsbrandman i Sollebrunns Räddningstjänst. Medlem i den lokala Whiskeyklubben och är en av de drivande i den stora populära Whiskeyprovningen som går av stapeln på Gräfsnäs slott.  Han har en passion för välkryddad mat som riktigt får pannan att pärlas. Vidare är han en livsnjutare som gärna tar en promenad med hundarna i skog och natur. Tycker heller inte det är helt fel att avnjuta diverse sportprogram i TV-soffan. För Lars är det Leksand som är laget när det gäller puck och Elfsborg när det handlar om fotboll. Lars och Anders har jobbat ihop sedan 1987 och är lite av "ler & långhalm" Man skulle helt enkelt kunna använda uttrycket: "Brother from another mother".

Christer Larsson

Christer Larsson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2000

Lite om: Trivs i skog och natur. Jakt och fiske finns gärna med på agendan. Från båten dras det upp en och en annan abborre ur sjön Anten, likväl som makrill ur havet. Gemensamt med sambon är Västkusten det givna campingmålet. Har man något tekniskt bekymmer eller behöver tips gällande konstruktion så är Christer allas vår mentor... det Christer inte fixar finns helt enkelt inte. Tillsammans med Staffan så hålls det på Färjestad... dock handlar det inte fanatism i någondera av fallen.

Daniel Andersson

Daniel Andersson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2017

Lite om: Här har vi Fri-bo´s egen Flexnes, för hjärtat bankar hårt för hobbyn amatörradio, vilket även antennerna på hans bil skvallrar om. Detta är en hobby som utövas på daglig basis och det blir något ljuvt i blicken och spinnande i rösten när han berättar om alla sina apparater…vilka, tro mej, är många! Hemmet rymmer således med denna passion, ett alldeles eget radiorum, till i skrivandets stund ;blivande hustruns, förtret; berättar Daniel med glimten i ögat. Tillsammans med ett gött gäng så läggs det även tid på ett nyvunnet intresse i form av drönarflygning och man kan se filmer av herrn i fråga på youtube om man söker på sa6aun. Som ni kanske förstår faller det sej lämpligt att om vi vill påkalla Daniels uppmärksamhet, så utbrister vi helt enkelt lite skämtsamt men ljudligt i ett: Dääoooo som substitut för namnet! Ps. Daniel är även han en stolt ägare till en Knaus! Ds.

Daniel Andersson

Andreas Karlsson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2017

Lite om: Familjen är prio ett på lediga stunder och så fort möjlighet ges, så ger de sig gärna ut på campingtur. Just nu är de i väntans stunder på sin nya Knaus 650 UDF Scandinavian Selection. Ca. en gång i månaden bär det dock ut på annan form av turné och då är det rallycross som hägrar. Andreas mekar nämligen förtjänstfullt för Team Hedström Motorsport och där för en av Europas toppförare. Märket som gäller är då; Volkswagen Polo. Här gäller det att vara stresstålig i de snabba depåstoppen och inte heller vara kinkig framåt småtimmarna om följderna av dagens race tränger nattarbete.
För Andreas är det något visst med klubba v/s is. Han har själv lirat hockey och är idag förutom Djurgårdare en riktig lokalsupporter. Detta intresse har smittat av sig på barnen, dock är det här bandy som för tillfället hägrar, så vi kan även titulera han: Bandyfarsa. På Fri-bo har Andreas även hedersuppdraget som musikansvarig i verkstaden och grabbarna diggar då gärna dansband... .men det är högt i tak!

Erik Gunnarsson

Erik Gunnarsson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2011

Lite om: Friluftsliv finnes njutbart. Han har ett allmänt sportintresse. Är "Lokalpatriot" vad det gäller hembygden och deltar gärna på diverse lokala arrangemang vad det gäller detta. Är intresserad av historia och läser mycket om denna. Vill gärna att det han tittar på och läser ska ha ett bildande syfte och då pratar vi faktalitteratur och program. Semestrar med förkärlek i Sverige och njuter då av vår fantastiska Allemansrätt. Han är engagerad i kyrkan och jobbar även som kyrkvärd där. Humorprogram återges gärna av Erik. Han har lobbat hårt för "Ut i bögda". Men återger även Robert Gustavsson med bravur.

Dag Olofsson

Dag Olofsson

Roll i företaget: Leveransansvarig

Började i företaget: 2015

Lite om: Här stämmer ordspråket, om någon gång; "Finns det hjärterum så finns det...". Dels med den egna kärnfamiljen om fem personer och en femkilos knähund (blandning av Shih tzu/Lhasa apso) och dels till jular, fest och kalas då familjen växer avsevärt när Dags övriga 8 syskon med familjer ansluter sig. Här bildas då en riktig storfamilj om 50 pers. som alla delar glädje och skratt under Dags tak. En stor höjdpunkt på året är det stora campingeventet Nyhemsveckan, där Dag är Campingvärd och Logistikansvarig för mellan 600-800st. campingekipage. Till detta och ett i övrigt stort engagemang i kyrkan, har vi i Dag en musikälskande Tenor och en, för det höga nöjets skull, innebandyspelare... motionen är en bonus!

Patrik Berggren

Patrik Andersson

Roll i företaget: Utför rekond, täthetskontroll och gasoltest.

Började i företaget: 2009

Lite om: Har ett intresse för ett svunnet årtionde. Detta yttrar sig i att han med glädje åker och kollar på diverse cruisingar och dess gamla välskötta bilar. Detta intresses ringar på vattnet yttrar sig också i att det gärna snurrar Elvis, Hank Williams eller The Boppers på skivtallriken. Elvis är dock kungen. Ledig tid spenderas gärna med frun och goda vänner. 2016 blev året då det införskaffades en egen Buick 1965.

Sandra Hedman

Sandra Hedman

Roll i företaget: Rekondansvarig.

Började i företaget: 2019

Lite om: Sandra bor tillsammans med sin sambo i en nybyggd villa i Bjärlanda. Med två barn vardera är det ofta "full rulle" i det vita trähuset! Då familjen är det som Sandra värdesätter allra mest så gör det inte saken sämre att hennes bonuspappa Lars och faster Anita även är hennes arbetskamrater! Sandra har också ett stort inredningsintresse, så "förändringarnas vingslag" gör sig ofta påmint i hemmet. Det som från början var meningen att vara en liten detaljförnyelse slutar som oftast med att hela rummet får sig en ny skrud och inte heller sällan åker även närliggande rum med i bara farten! Sandra älskar sol och värme och resor på detta tema är något hon gärna om möjligheten bjuds ägnar sig åt! Dessutom bär hon på en liten dröm om att ta med familjen ut på husvagnssemester! Särskilt då hon med stor glädje minns sina egna härliga barndomssemestrar som campinglivet erbjuder! Nog är väl Sandra på rätt plats för att denna fina dröm ska kunna gå i uppfyllelse så säg!

Administration

Anita Hermansson

Anita Hermansson

0322-200349 eller

Roll i företaget: Ekonomi och administration

Började i företaget: 1998

Lite om: När Anita är ledig så ägnar hon gärna tid åt träning och friskvård och är även hon en "Yogis". Tillsammans med maken njuter hon det ljuva Campinglivet i deras Knaus husvagn och mår som många av oss väl av att komma ifrån alla "måsten". Hon är med förtjusning åhörare vid diverse musikkonserter, men nöjer sig med att vara åhörare, även om vi emellanåt minsann hör att hon kan ta ton på inne på sitt kontor. Hon älskar sol och värme och tycker inte alls om kyla och rusk då hon är frusen av sig. Hon är en sann Brynässupporter och här gnabbas det hjärtligt när det gäller matcher och serietabellen med övriga. Gällande detta lag har hon back-up av Erik.

Hitta till oss

Du hittar oss på Torpvägen 3 i Sollebrunn. Det är enkelt att hitta till oss, vi ligger precis intill riksväg 42 i östra änden av Sollebrunn. Oavsett om du kommer RV42 via E20 och Vårgårda eller från Trollhättan så kan du inte missa oss! Kommer du via väg 190 från Nossebro eller Gräfsnäs svänger du mot Vårgårda och hittar oss strax på vänster sida.

Övriga kartor: Hitta.se | Eniro | Google Maps